Voorzitter

Erik van Rinsum

Erik van Rinsum

Over Erik van Rinsum

Ruim dertig jaar geleden ben ik meteen actief voor de PvdA – Asten/Someren geworden. In Someren ook tien jaar voor de PvdA in de Gemeenteraad gezeten. Nu ben ik voorzitter van deze geweldige club.
Je sowieso bezig houden met de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. Je inzetten en opkomen voor mensen die dat niet of niet goed zelf kunnen, maar zonder het voor hen over te nemen. Mensen zoeken altijd naar voldoende mate van autonomie (zelfbeschikking), verbinding (ergens bij horen), zingeving (wat je drijft) en meesterschap (waar je goed in bent) en dat wil ik mede vormgeven. Dat doe ik in mijn werk, in mijn leven en dus ook in de politiek.
En dat dan vanuit de basisgedachte dat ‘we’ eerlijk moeten delen en dat het altijd beter kan.

Meer specifiek als voorzitter streef ik na, er voor te zorgen dat de afdeling Asten/Someren en de PvdA – Someren een actieve, leuke club blijft waar leden en geïnteresseerden hun ei kwijt kunnen
Verder wil ik samen met het bestuur regelen dat de organisatie achter het politieke handwerk, vlot en soepel plaatsvindt. En de uitvoerende mensen tot hun recht komen, binnen de kaders van de PvdA.
In 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en daar moet een hoop voor georganiseerd worden met een programma, nieuwe kandidaten, campagne, mogelijke wethouders etcetera. Daarin heeft het bestuur de lead en ik zal dat trekken, ook na de campagne.
Someren: Samen, Sterker, Socialer
PvdA – Someren: Vertrouwd, Deskundig, Progressief